Matts Rydén född i Malmö 1967 och fortfarande verksam och boende i denna stad. Milstolpen inom fotografering var vid milleniumskiftet 2000 då jag skaffade mig min första digitala kamera, en Sony Mavica som hade disketter som lagringsmedia och en upplösning på 640*480 Px. Innan dess var det mest vardaglig sporadisk fotografering med min "tub"...en Canon Epoca. Sedan dess har jag hållt mig till Canonprylar. Dock är jag inte en arbetande fotograf utan har fotograferingen som ett positivt komplement i livet, eller som jag brukar att säga..."heltidsfotograf på fritiden".

Miljön jag rör mig är är ganska blandad då mitt motto är att "allt går att fotografera och föreviga", men jag har en förkärlek till natur och arkitektur. Men av naturliga själ som hundägare och heltidsarbetande så blir det oftast naturen jag besöker då både jag och vår schabradortik Bella uppskattar lugnet utanför stadens gränser. Till vardags så samlar jag på mig visuella bilder som jag sedan låter att växa för att sedan ta kameran med mig och föreviga det som har funnit i mina tankar...av den anledningen så har jag skrivet på mitt visitkort "en kreativ fotograf har oftast mer idéer än fototid".

Den stora fotoriggen består av 2 kamerahus...ett Canon EOS 400D och ett Canon EOS 60D och då med lite varierande optik. Men jag använder mig minst lika mycket kameran i iPhonen, men då har jag oftast som regel att bilden skall efterbehandlas i samma eller snarlik hårdvara...d v s i telefonen eller i iPaden. "Den bästa kameran är den man har med sig"...jo men, så är det väl...så av den anledningen är jag inte direkt någon teknikfreak utan arbetar helst med det jag för tillfället har med mig och då i befintligt ljus.

Fotografierna som du kommer över här på webbsidan, bloggen eller på World Wide Web är köpbara. Har du även önskemål om något specifikt motiv så har jag ett digert arkiv på fotografier som jag kan söka på. På grund av heltidsarbete så har jag oftast inte i nuläget tid för beställda fotojobb, men undantag finns. Alla fotografier skrivs ut via Crimson vare sig det är förstoringar, poster, canvas etc. Alla förstoringar kan även fås insatta i önskad ram. Priserna för färdig produkt är enligt överenskommelse och med god mailkontakt under väntans gång.

Vid intresse så kontakta mig via kontaktformuläret eller på photo(snabelA)mattsryden.se